Altınapa Barajı

Altınapa barajı her zaman güzel manzara fotoğraflarının adresi.

Altın Apa Hanı

Tarih sular altından bakıyor Han kimi zaman suyun içinde kimi zaman suyun dışında ilginç manzaralar sergiler .

Kızlar Kayası

Çeşitli suretlerde devasa kayalar.İnsan ve bir at sureti açıkca belli oluyor.

Hurda Otomobil Koleksiyonu

Meram Dere yol kenarında eski otomobiller.

Komşu Köy Sille

Sille'ye dair en güzel fotoğraflar ve en iyi anlatım burada

Yeşil Dere Kurak Dağlar

  Bilindiği üzere Meram Dere doğal yeşil dokuya sahip.
Konya genelinde doğal yeşillik denince ilk akla gelen yerlerden birisi, Gelindiği zaman çok hoş bir manzara karşılar insanı iki dağ sinsilesi arasından akan dere ve iki tarafında ağaçlar, eşlik eden çalılar, diğer bitkiler ve bağlar. Fakat başını kaldırıp yukarılara bakınca  yeşilden yoksun kurak dağlar.

Efendim bölge halkı iyi bilir 1980'li yıllarda bizler küçük Çocukken şimdi  bayağı ilerledi yaşlar. Bir ağaçlandırma çalışması yapılmıştı MeramDere dağlarında fakat tutmadı. Aradan yıllar yıllar geçti yıl 2009 -2010 bir hamle daha yapıldı Dere dağları yeşersin diye hummalı bir çalışma ile yeniden Derenin baktığı dağlara Çam fidanları dikildi. Ümit ettik tutsun diye.



Ağaç dikimi Meram Dere civarında hız kazandı Meram Dere yakınlarında dağlarda yoğun bir şekilde ağaç ekiliyor. Dikilen fidanların yeşermesi ile Meram Dere daha güzel çevreye kavuşacak. Aynı alanlarda 1980'li yıllarda'da ağaçlandırma çalışması yapılmıştı fakat o zaman dikilen ağaçların büyük bölümü tutmamıştı ümid ediyoruzki 2009 - 2010 döneminde dikilen ağaçların hepsi tutar ve Dere çevresindeki dağlar yeşererek kurak çölleşmiş bozkır görüntüsünden kurtulur.

Böyle bir yazımız vardı o zaman, alıntılayıp hatırlatmak istedim.

Şimdi sene 2013 ve 2014'e devretmek üzere birkaç gün var Aralık ayı son günler.
Ağaçlar tuttu büyümekteler dikildiğinde parmak kadar olan fidanlar bu gün artık bir kaç karış boydalar. Vatandaşta daha bilinçli ağaçların yetişmesini dağların yeşermesini çok arzuluyorlar. Bir zamanlar olduğu gibi ormana sadece yakacak odun gözüyle bakanların sayısı bugün bir hayli az artık.  Yeşilin, ağacın, ormanın kıymetini bugün herkes anlamış durumda.

 Uzun lafın kısası şimdide Ümit ediyoruz fidanlar büyür, dev ağaçlar olur ve bizim Meram Dere yeşilliğine yeşillik katar bakıldığında dağlarıda deresinin çevresi kadar yeşil olur.

Aralık Ayında Gelen Kar ve Kış

Aralık Kar ve Kışı beraberinde getirdi.

Bir kaç gün öncesine kadar yazdan kalma günleri yaşarken Aralık ayının girmesiyle Kar yağışı ve soğuk hava mevsime hakim oldu.

Eskiden aynı zamanlarda en az diz boyu kar ve dondurucu soğuklar yaşanırdı, Bu yıl ise Aralık gelene kadar yaz mevsiminin serin günleri gibi geçti havalar.  Kar soğuğa rağmen beklenen farklı bir güzelliğide getirdi.

İşte Meram Dere'den Kar ve Kış resimleri.


Popüler Konular