Doğal Bisiklet Parkuru

Dağ Bisikleti sürüşü ve Bisikletli tırmanma faaliyetleri.

Meram Deresi boyunca kıvrıla kıvrıla ilerleyen toprak yol.

Meram Dere vadisi Bisikletcilerin sevdiği tercih ettiği Konya Meram'da alternatifsiz doğal Bisiklet parkuru dağların eteğinde yeşil büyük ağaçların arasında ve Meram deresinin eşliğinde tozlu taşlı yolda rampaları virajlarıyla keyifli Bisiklet sürüşüne olanak tanır.
Oldukca uzun bir parkur Meram'da başlar Dereyi, Santrali, Suderesi'ni geçer Altınapa Barajına ulaşır Beyşehir yoluna bağlanır. Farklı yol seçenekleri üretmekte mümkün bu yoldan gidilerek Belenbaşı Akyokuştan dönülür,burasıda Bisikletcilerin oldukca sevdiği bir yol yokuş çıkmak isteyenler için bire bir.

Başka bir seçenekte Altınapaya çıkınca Beyşehir istikametinde seyredip Değirmenköye sapılır oradanda Başarakavak yoluna çıkılır yani Barajın etrafı dolaşılarak Belenbaşı Akyokuş rampası veya Meram Dere yolundan geri dönülür.

(  Bir tanıtım sitesinde bisikletle değirmenköy yazısı var burada bisiklet sürmeyi iyi anlatıyor. )

Ayrıca Meram Derede Bisiklet tırmanıcıları içinde zorlayıcı yokuşlar var Dere Elektirik Santralinden sonra başlayan sert rampa ve tamda bitti derken başlayan Köseler Yayla yolu Loras Dağı eteklerine kadar ilerler buralarda Bisikletcileri oldukca zorlayan ama bir o kadarda keyif veren zevkli ve eğlenceli yollardır, tüm bunlar bir araya gelince Meram Dere eşsiz güzel  doğal bir Bisiklet parkurudur


0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular