Mukbil Çeşmesi

MUKBİL ÇEŞMESİ

Mukbil Pınarı suyu Meram Derede çok iyi bilinen ve sevilen bir Su son yıllarda sadece dere değil tüm Konya halkı bilir oldu bu suyun farkını, önceleri sadece mahalle arası bir Çeşmede akan Pınarın suyu Dere Santral yolu üzerine yapılan bir çeşmeyle iyice tanındı.


AYRICALIKLI BİR ÇEŞME

Bu Suda ne var bilinmez, ama bir özelliği var belli içmesi mükemmel fakat bunun yanında Arabalar dolusu Bidonlarla İnsanları buraya çekmeyi başarıyor, yolunuz düşerse görürsünüzki Çeşmenin başı hiç boş değil sabahın en erken saatleride gecenin bir vaktide olsa hiç yoksa 3 - 4 Araba hepsinde 10 ar 20 şer bidon damacana, kimi sıra bekliyor kimi su dolduruyor günün hareketli saatlerinde ise bazen 10_15 Araçlık kuyruk oluşur ve bunların hepsinde mutlaka en az 10 _ 15 bidon kimileri 3 - 4 saat bekliyor kendilerine sıra gelmesi için,  nedir bu İnsanları Konya'nın her bir semtinden kalkıp arabalarıyla Meram Dereye su almaya getiren.


EN KALİTELİ TATLI SU KAYNAĞI

Kaliesine doğallığına diyecek yok kaynağından çıkan Billur gibi saf Pınar suyu ama bu kadar rağbet görmesinde gizli bir hüneri var gibi.

Bu kimilerine göre içimi çok güzel, kimine göre herderde deva şifalı su ,belkide pek çok hastalığa Şifa verip fayda sağlıyor. Bunu bu sudan içenlerin cevaplaması gerek sebebi pek bilinmesede bu Çeşmeye olan rağbet gösteriyorki Mukbil Pınarı Suyu taa uzaklardan kalkıp gelerek gece yada gündüz sıra beklemeye ve bu sudan içmeye değecek Doğal Tatlı Su kaynağı.

2 yorum:

Bu çeşmenin yeri tam olarak nerde kordinat verebilir misiniz?

Meram dere minübüslerin son durağına geldiğinizde devam edin,sağınıza gelen ikinci çeşmesi...

Yorum Gönder

Popüler Konular